Veelgestelde Vragen

Algemene Vragen
Wat is het verschil tussen het PlusWhat Productieweek en PlusWhat Deal? >
De tijdsduur en intensiteit van het programma. PW Productieweek is een traject van een volle week, waarin je 5 volle dagen achter elkaar aan de slag gaat. Aan dit programma doe je mee als je écht klaar bent om een volgende stap in je leven en carrière te zetten.

De PW Deal duurt 3 halve dagen, verdeeld over 3 weken. Op dag 1 bedenk je een filmconcept, op dag 2 film je, en op dag 3 monteer je. Dit programma is voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat wij doen en talenten wil ontwikkelen, maar niet de tijd heeft om aan het PlusWhat Deal mee te doen.
Gelden er een minimum- en maximumleeftijd voor deelname aan PlusWhat >
De minimumleeftijd voor deelname aan onze programma’s is 16 jaar, de maximumleeftijd 27. Ben je jonger of juist ouder en zou je heel graag meedoen? Neem dan vooral even contact op of meld je gewoon aan, dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen: pluswhat@wedowe.org
Worden jullie programma’s in het Nederlands of Engels gegeven? >
Inclusiviteit is heel belangrijk binnen PlusWhat, daarom spreekt ons team zoveel mogelijk Engels. Sommige producties in het programma komen uit Nederland en zijn daarom Nederlands gesproken. Het is handig als je zowel Nederlands als Engels begrijpt, maar dat is niet vereist.
Waar vinden het PlusWhat Program en PlusWhat Deal plaats?
Op onze locatie in het centrum van Rotterdam.
Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik me inschrijf voor het PlusWhat Program en PlusWhat Deal? >
We gebruiken je gegevens alleen om jou te helpen, te informeren en begeleiden tijdens het selectieproces en/of tijdens het traject zelf. Ons uitgebreide beleid lees je hier.
Ik twijfel of PlusWhat bij me past en geschikt is om mijn talent te ontwikkelen. Hoe kom ik hierachter? >
Waag gewoon een kans! Ook als je twijfelt, just go for it.
Door wie worden we begeleid tijdens de talentontwikkelingstrajecten? >
Je wordt begeleid door mentoren die ervaring hebben in het werkveld en die erg veel zin hebben om met je aan de slag te gaan!
Is deelname aan PlusWhat gratis? >
Jazeker! Je hoeft helemaal niks te betalen. Investeren doe je bij ons met tijd en energie.
Ontwikkel ik me alleen als contentcreator op het gebied van video en film, of ontwikkel ik tijdens de trajecten ook mijn hoofddiscipline (bijvoorbeeld dans, acteren, zingen, urban sports, dj-en)? >
De belangrijkste focus is om jezelf te ontwikkelen als content creator, op het gebied van video en film. We bieden geen lessen of workshops aan op het gebied van dans, acteren, urban sports, dj'en. Je leert met PlusWhat juist om beter te communiceren en je beter te presenteren en positioneren in de professionele wereld, aan de hand van jouw talenten.
Starten de programma’s op vaste data of op elk willekeurig moment? >
De programma´s starten op vaste data. Meest recente overzicht vind je hier.
Zijn jullie een school of opleiding? >
Nee, dat zijn we niet, we zijn een losse organisatie.
Waar staat PlusWhat voor?
Ja, plus wát eigenlijk? Wij richten ons op potentieel talent, op kansen en mogelijkheden, en op ontwikkelen. Het maakt niet uit wie je bent of wat je op dit moment doet, welke talenten je al hebt: wij vinden samen met jou wat je nog meer kunt. Jouw extra talent, jouw plus, die maakt dat jij opvalt en je een sterke, unieke plaats in de professionele wereld bezorgt.

Ook in onze talentontwikkelingsprogramma’s kijken we altijd naar mogelijkheden. Wat kun je nog meer bedenken bij dit concept, welk vette shot kunnen we nog maken, welke persoon of welk object moet hier extra aandacht krijgen? We dagen je uit om out of the box te denken en trainen zo je ‘creatieve denkspier’. Zo leer je niet alleen waar jouw talenten en krachten liggen, maar ook hoe je die op een verrassende manier inzet.

Het ultieme voorbeeld daarvan zie je in ons logo. Een eend kan vliegen, zwemmen en lopen. Hij heeft dat in zich, ook al zie je het hem misschien niet altijd doen. En daarmee komt hij een heel eind, maar deze eend blijkt ook nog eens ontzettend goed te zijn op de eenwieler. Daarmee kan hij iets dat de maatschappij niet van hem verwacht. Hij valt op, mensen beginnen over hem te praten, iedereen wil hem zien op die eenwieler, hij belandt in een virtuele speech bubble en zijn filmpjes gaan viral. Hij wordt gewaardeerd om zijn unieke talent en de verrassende manier waarop hij dat gebruikt.
Welk soort audiovisuele creaties en content gaan we maken tijdens jullie programma’s? >
We gaan losse video’s, series, clips, animaties en films maken. Daarvoor gaan we zelf scripts schrijven, filmen op locatie, editen, en meer.
Mag ik mijn eigen projecten verzinnen tijdens jullie trajecten of krijgen we projecten toegewezen? >
Binnen onze programma’s werken we met kaders, thema’s en een format. Er is altijd ruimte om te brainstormen over concepten en we werken vanuit jullie perspectief en creativiteit. Met die input gaan we in een team van deelnemers en professionals werken aan content. Dat is in onze ogen realistisch in vergelijking met hoe het er in de creatieve industrie vaak aan toegaat. Je kunt dus geen individueel project uitwerken en je zult geen eigenaar worden van de producties die je maakt, maar je mag onze projecten natuurlijk wel opnemen in je portfolio. Meer informatie vind je in onze deelname voorwaarden.
Wat gebeurt er met de content die we maken? >
Alle content wordt online gedeeld, zodat we reacties krijgen van publiek. Daar kun je weer van leren voor volgende producties. Daarnaast kijkt er elke week een jury naar wat je die week hebt gemaakt. Je krijgt een beoordeling en tips.
Met welke apparatuur gaan we werken? >
Hele vette, hele goeie apparatuur, geen zorgen!
Het PlusWhat Program
Wat ga ik leren tijdens het PlusWhat Productie Week? >
In dit talentontwikkelingstraject bouw je een palet aan vaardigheden op. We leren je eerst de basis van het maken van video’s, en daarna de fijnere kneepjes. Daarbij kun je denken aan het maken van een storyboard, camerawerk en videobewerking. We besteden ook veel aandacht aan arbeidsvaardigheden die belangrijk zijn als:
Daarnaast bouw je aan je professionele netwerk en vergroot je je kennis over:
Kortom: je ontwikkelt je talenten en vaardigheden en versterkt je positie in het werkveld.
Kan ik uitproberen of het PlusWhat Productie Week iets voor mij is? >
Het selectieproces voor het PlusWhat Productieweek bestaat uit een call met een van onze talentcoördinatoren. Zij vragen naar je motivatie en vertellen in het kort wat je kunt verwachten van het programma. Als het traject eenmaal is begonnen laten we geen deelnemers meer toe. Natuurlijk ben je wel altijd welkom bij losse workshops en masterclasses die we organiseren.
Hoe lang duurt het PlusWhat Productie Week? >
De PW Productieweek duurt 5 dagen en vindt plaats van maandag tot en met vrijdag, van 10:00 en rond 18 uur ben je klaar. Tussendoor zijn er natuurlijk pauzes. Wij zorgen voor de lunch.

Hoe kan ik me inschrijven voor het PlusWhat Productie Week? >
Dat kan via deze link.
Kan ik me aanmelden voor het PlusWhat Productie Week als ik op dit moment PlusWhat Deal volg of dit programma al heb gevolgd? >
Jazeker! Je kunt je aanmelden om na afloop van PlusWhat Deal deel te nemen aan het PlusWhat Productieweek. Het is niet mogelijk om de twee programma’s tegelijkertijd te volgen.
Krijg ik betaald voor deelname aan het PlusWhat Productie Week? >
Nee, je ontvangt geen betaling voor je deelname aan onze trajecten. Je ontvangt een certificaat. We investeren veel geld om dit programma voor jou gratis te laten zijn, dus dat is eigenlijk al een cadeautje op zichzelf :).
Wat gebeurt er nadat ik het PlusWhat Productie Week heb afgerond? >
Na afloop van het programma krijg je de kans om gedurende 3 maanden iedere twee weken in gesprek te gaan met een mentor die je verder begeleid in je ontwikkeling en bij het vinden van een opleiding, stage- of werkplek. Samen maken we concreet hoe jouw vervolgstappen eruit zien en stellen we een strategie op als dat nodig is, bijvoorbeeld als je aan de slag wil als zzp-er. Daarnaast zetten we onze contacten en ons netwerk in om jou te helpen en kunnen we je koppelen aan professionals of bedrijven/organisaties. Je valt na afloop van het programma dus nooit in een zwart gat ;).
Ik kan niet fulltime deelnemen aan PlusWhat Productie Week. Organiseren jullie andere activiteiten die interessant zijn voor mij? >
Jazeker :) PlusWhat organiseert ook Movienights en Masterclasses die afzonderlijk te volgen zijn. Deze duren elk 2 uur en vinden plaats op de donderdag. Daarnaast kun je deelnemen aan ons programma PlusWhat Deal, waarin je 3 dagdelen verspreid over 3 weken aan de slag gaat met het ontwikkelen van je talenten en vaardigheden. We kijken natuurlijk ook graag mee naar wat jij zoekt en proberen je tips te geven over aanbod van onze partners.
Wordt er gefilmd/worden er foto’s gemaakt tijdens de Talentday? >
Tijdens de selectie voor het PlusWhat Program en het traject zelf zullen op meerdere momenten foto’s, video-opnames en andere visuele registraties worden gemaakt. Hiervoor vragen we je (schriftelijke) toestemming tijdens de aanmelding op de Talentday.
Wat moet ik allemaal meenemen naar de Talentday? >
Je hoeft alleen een identiteitsbewijs en eventueel verblijfsvergunning, je zorgverzekeringspas en heel veel motivatie en zin mee te nemen. Voor eten (lunch, avondeten en hapjes tussendoor) en drinken wordt gezorgd. Het kan wel handig zijn om je eigen drinkflesje mee te nemen, zodat je altijd water bij de hand hebt.
Wat zijn de datum en de tijdstippen van de Talentday? >
Datum zal binnenkort bekend worden gemaakt. We beginnen om 10:00 en eindigen om 18:00.
Mag ik iemand meenemen naar de Talentday? >
Nee, de Talentendag is helaas geen openbaar evenement. Je uitnodiging geldt echt alleen voor jou.
Moet ik mij extra verzekeren als ik deelneem aan de Talentendag?>
Nee hoor, je hoeft niks te regelen. We hebben alleen je zorgverzekeringspasje nodig. Daarnaast moet je een WA-verzekering hebben - check even bij je ouders of in je polis of dat het geval is als je twijfelt.
Ik heb me ingeschreven, maar wil toch niet deelnemen. Wat moet ik doen?>
Stuur even een mailtje met je volledige naam, je geboortedatum en het bericht dat je wil afzien van je inschrijving naar pluswhat@wedowe.org. Wij regelen dan de rest.
PlusWhat Deal
Wat houdt PlusWhat Deal in? >
PlusWhat Deal is een programma voor mensen die om verschillende redenen (nog) niet willen of kunnen meedoen aan het PlusWhat Program, maar zich wel graag willen ontwikkelen op het gebied van visuele contentcreatie. Tijdens dit korte traject ga je 3 dagdelen, verspreid over 3 weken, aan de slag om vaardigheden te leren die nuttig zijn voor creatieve persoon die zich bezighoudt met beeld. Naast praktische vaardigheden op het gebied van film en video leer je 21e-eeuwse vaardigheden die belangrijk zijn in het huidige werkveld, arbeids- en ondernemersvaardigheden. Daarnaast ontmoet je veel nieuwe mensen en vergroot je je netwerk.
Hoe verloopt de selectieprocedure voor PlusWhat Deal? >
Je kunt je aanmelden via dit online formulier. En je bent ook van harte welkom op onze activiteiten die regelmatig plaatsvinden! Tijdens deze dagen kun je een beter beeld krijgen van wat PlusWhat inhoudt! Je mag ook altijd een appje sturen als je vragen hebt 06-19716525