PlusWhat helpt jongeren van hun talent hun toekomst te maken
Het maken van de juiste keuzes voor de toekomst kan veel zorgen opleveren. Zeker als een jongere geen aansluiting vindt bij de bestaande mogelijkheden en daardoor misschien zelfs school verlaat. Het PlusWhat team helpt graag bij het maken van een plan waar jongeren zich gelukkig en veilig bij voelen.
PlusWhat is een talentontwikkelingsprogramma voor jongeren van 16 t/m 27 jaar, waarbij ze de professionele skills leren om te werken in de creatieve industrie. De deelnemers maken wekelijks audiovisuele producties, werken met echte klanten en leren samenwerken in een team. Hierdoor trainen we ze vaardigheden en competenties die van pas komen in hun professionele carrière. Hiermee biedt PlusWhat jongeren een kans om op een praktische en leerzame manier de volgende stap te zetten naar een opleiding, stage of werk.
PlusWhat Program
PlusWhat vindt twee keer per jaar plaats. Het PlusWhat Program duurt 14 weken (3,5 maanden) waarin jongeren 40 uur per week aan de slag gaan. De dagen beginnen om 10 uur ‘s ochtends en eindigen om 18 uur. Tussendoor zijn er natuurlijk pauzes en wordt er gezamenlijk geluncht. De lunch wordt gratis aangeboden.

Na afloop van het programma zoeken we samen met de deelnemers gedurende drie maanden een passende opleiding, stage of werkplek. Iedere twee weken vindt een gesprek plaats om mogelijkheden te bespreken.
Dagindeling
PlusWhat Program
Ochtend
10:00 - 12:00
Gezamelijke Lunch
12:00 - 12:30
Middagdeel 1
12:30 - 16:00
Middagdeel 2
16:10 - 18:00
We maken concrete vervolgstappen samen met de deelnemers en spreken af hoe die er uit zien. Samen stellen we een strategie op als dat nodig is, bijvoorbeeld als een deelnemer als ZZP-er aan de slag wilt. Daarnaast zetten we onze contacten en netwerk in om alle deelnemers te kunnen koppelen aan professionals, bedrijven of organisaties. Je valt na afloop dus nooit in een zwart gat.

De deelnemers worden tijdens de fulltime periode geacht van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 18.00 aanwezig te zijn in onze activiteitenruimte in het centrum van Rotterdam. Ze worden gecoacht en ondersteund door ons team van professionals: mentoren, technisch specialisten (camera gebruik, productie, montage, marketing) en andere jongeren uit de stichting wedowe gemeenschap, zoals vrijwilligers en stagiaires. 
Deadline Inschrijven
Talent Day

19 Nov. 2021
Talent day

27 Nov.
Deadline Inschrijven
PlusWhat Program

19 Nov. 2021
PlusWhat Program

3 Jan. 2022
t/m
8 Apr. 2022
PlusWhat Deal
Naast het fulltime programma is er ook de parttime PlusWhat Deal. Dit is een project van 3 weken, waarin deelnemers kennis kunnen maken met het werken in de creatieve sector. 

Verspreid over de drie weken werken de deelnemers minimaal drie vaste halve dagen aan hun project. Daarnaast zijn ze altijd welkom in onze ruimte voor activiteiten of om verder te werken aan de opdrachten. Ze worden begeleid door andere talenten en professionals. De mogelijkheid bestaat om door te stromen naar het fulltime programma PlusWhat Program.
Deadline Inschrijven
Talent Day

19 Nov. 2021
Talent day

27 Nov.
Deadline Inschrijven
PlusWhat Program

19 Nov. 2021
PlusWhat Program

3 Jan. 2022
t/m
8 Apr. 2022
De PlusWhat Methode
Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we volgens wetenschappelijke methoden en uitgangspunten*. Videoproductie wordt ingezet als een krachtig pedagogisch instrument, waarbij de focus ligt op het filmproces en audiovisuele content-creatie.
*Bronnen: George Mason University, East Tennessee State University, NUS Centre for Development of Teaching & Learning
De begeleiding vindt plaats vanuit een setting van arbeidsmatige dagbesteding en begeleiding op vier gebieden:
Uitdaging
Iedere groep moet wekelijks een video aanleveren. Hierdoor kunnen we comfortabel op tempo de talenten helpen nieuwe concepten uit te werken en vaardigheden op te doen.
Groei en Reflectie
Als de productie klaar is zal deze door de jury beoordeeld worden en op social media gedeeld worden. De impact wordt gemeten en er wordt teruggekeken op een succesvolle productie. Daarna gaan we direct verder met een nieuwe productie, zodat de opgedane kennis direct ingezet kan worden.
Creativiteit
Een productie bestaat uit verschillende taken die allemaal samenkomen voor een boeiende video, campagne of andere creatieve uiting. In iedere taak is ruimte voor creativiteit en het onderzoeken van nieuwe ideeën.
Ondersteuning
Door de hechte samenwerking ontstaat een sterke band tussen de talenten. Zij worden ook ondersteund door professionals die al jaren in het veld zitten. Als team wordt er dus een vriendelijke en luchtige sfeer gecreëerd.
Impact
Leren en ontwikkelen staat centraal bij PlusWhat. Hiervoor bieden we scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan en weten we 100% van alle deelnemers individueel te begeleiden richting een opleiding, de arbeidsmarkt, en alles daar tussenin en daar buiten.

Ook brengen we ieder jaar onze impact in beeld met een intern onderzoek. Deze gegevens zijn onmisbaar, ze zorgen er voor dat we onze programma’s constant kunnen verbeteren en dat we talenten een steeds betere toekomst kunnen bieden.
2020
Tijdens de periode (2020) dat we onze activiteiten op afstand hebben moeten uitvoeren, gaf 45% van de deelnemers toch aan een flinke sprong voorwaarts in zelfvertrouwen te hebben gemaakt. Ook gaf de hele groep deelnemers aan dat ze het gevoel hadden er echt bij te horen, dat ze zich gesteund voelden en dat ze hun creativiteit konden uiten.
Resultaten (t/m 2019)
36%
Doorstroming naar MBO/HBO opleiding
44%
Baan in de creatieve sector
20%
Anders
Talenten aan het woord
Sammie
Ik heb bij PlusWhat vooral geleerd in een team te werken. Ook heb ik veel met Premiere Pro gewerkt en geleerd dat films maken 100% mijn ding is en dat ik daar alle vrijheid voor nodig heb. Ik ben de opleiding Art en Research/Beeldende Kunst gaan doen. Hier werk ik veel aan mijn eigen blik op de wereld. Over 5 jaar zie ik mijzelf als zelfstandig kunstenaar en filmmaker.
Triwish
Het was goed om iemand te hebben die met je meedenkt. Dit zorgt ervoor dat je dingen weer anders gaat zien. Ik heb geleerd het werk dat ik doe anders te organiseren. Wie ben ik en waar wil ik naartoe? Vervolgens komt de vraag: wat ben ik nu aan het doen en hoe wil ik dat het verandert? Ik moet doelen stellen en plannen maken om die te behalen.
Ikram
Van het plannen heb ik geleerd om niet meer in de problemen te komen met de tijd. Naast storyboarden heb ik geleerd om visueel dingen vooruit te plannen. Ik ben nu zekerder van wat ik ga maken!
Veelgestelde Vragen
Check deze pagina voor veelgestelde vragen.
Partners
Logo ZOZ FondsLogo Vriendenloterij FondsLogo Stichting Onderwijs SteunfondsLogo Stichting Bevordering van VolkskrachtLogo Konfederatie Nederlandse Religieuzen
Logo Fonds voor Cultuur ParticipatieLogo Fonds 21Logo DioraptheLogo Achmea Foundation
Contact
Voor meer informatie of om jongeren in te schrijven vul je het formulier in. Wij nemen binnen enkele werkdagen contact op. Wij zijn ook te bereiken via pluswhat@wedowe.org, via Instragram DM of WhatsApp.